Jätehuolto

Jätehuoltoasiat

Jätekustannukset muodostavat yhden suurimmista (noin 5 %) yksittäisistä hoitokuluista, joita kiinteistöllä on. Jätekustannukset peritään vuokralaisilta täysimääräisesti vuokran yhteydessä, siksi on tärkeää, että mahdollisimman suuri osa jätteistä lajitellaan.

Kankaanpään Asunnonhankinta Oy:n jätekeräyspisteisiin on jo osittain vaihdettu uudet Molok-syväkeräyssäiliöt. Syväkeräyssäiliöt on erikseen sekajätteelle, paperille ja biojätteelle. Lisäksi on erikseen astiat metallia ja lasia varten. Biojätteen lajittelu alkoi 1.1.2016.

Lisätietoa jätehuoltopalveluista löydät Kankaanpään kaupungin sivuilla tästä, sekä alla olevista linkeistä

Katso Molok-syväkeräyssäiliöiden käyttöohje tästä.

Jatkossa yhtiön kaikkiin muihinkin jätepisteisiin tullaan asennuttamaan syväkeräyssäiliöt.

Kodin irtaimisto:

Jätteenkeräyspisteisiin ei saa viedä kodin irtaimistoa, kuten huonekaluja tai kodinkoneita, vaan ne tulee itse toimittaa kierrätyskeskukseen, (Kankaanpään Tekevät ry) tai tarvittaessa kaatopaikalle. Jos taloyhtiön jätepisteeseen jätettyjä huonekaluja tai kodinkoneita joudutaan yhtiön puolesta siirrättämään pois, niin siitä aiheutuvat kustannukset peritään ensisijaisesti tavarat jättäneeltä asukkaalta. Mikäli tavaroiden jättäjää ei tiedetä, niin siirtämisestä aiheutuvat kustannukset jäävät vuokran muodossa kaikkien talon vuokralaisten maksettavaksi.