Kankaanpään Asunnonhankinta Oy

Hakeminen

Miten hakeminen tapahtuu?

Kotisivujemme valikoista ”Vuokra-asunnot” ja ”Eläkeläisasunnot” löytyvät lyhyet esittelyt kaikista vuokrataloistamme ja esimerkkejä niissä olevien asuntojen tyypeistä ja vuokrista. Vapaana tai vapautumassa olevista asunnoista voi tiedustella toimistoltamme.

Vapautuviin asuntoihin haetaan ensisijaisesti verkkolomakkeemme kautta. Paperisia asuntohakemuksia saa tarvittaessa toimistoltamme. Voit myös ladata lomakkeen koneellesi doc- tai PDF-muodossa tämän sivun oikeasta laidasta (mobiilissa alempaa).

Pyydämme teitä tutustumaan tietoturvadirektiivin mukaiseen rekisteriselosteeseemme ennen hakemuksen lähettämistä. Rekisteriseloste on löydettävissä sivustomme tummasta alaosasta tai tämän sivun työpöytäversion oikeasta laidasta (mobiilissa alempaa).

Asuntohakemukset palautetaan toimistollemme täytettyinä tarpeellisine liitteineen (kopio viimeksi vahvistetusta verotodistuksesta ja selvitys tuloista, esim. kopio palkkalaskelmasta, eläkkeestä, tms).

Asukasvalinnat tehdään hakemusten pohjalta ja valinnan hyväksyvät kaupungin asuntoviranomaiset. Asukasvalinnan perusteina ovat hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Tarkistamme hakijan luottotiedot. Kaikki aravavuokra-asunnot ovat jatkuvasti haettavana. Kysy lisää meiltä vapautuvista asunnoista.

Vuokrasopimus

Ennen muuttoa tehdään vuokralaisen ja vuokranantajan välinen kirjallinen vuokrasopimus.

Vuokravakuus

Vuokrasopimuksen vakuudeksi vuokralainen antaa vuokravakuuden. Vakuus on yleensä rahavakuus tai Kelan myöntämä maksusitoumus vuokravakuudeksi.

Vakuuden määrä on aina vähintään 1 kuukauden vuokran suuruinen, mutta jos asiakkaan luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintöjä, vakuuden määrä voi AHVL:n mukaisesti olla enintään kolmen kuukauden vuokraa vastaava määrä. Vuokravakuudella vuokranantaja voi kattaa sopimuksen päättymisen jälkeen esim. vuokralaisen maksamatta jättämiä vuokria/käyttökorvausmaksuja, asunnolle aiheutettuja vahinkoja tai loppusiivouskuluja. Jos lopputarkastuksessa todetaan, että asunto on kunnossa sekä vuokrat ja käyttökorvausmaksut on täysimääräisesti maksettu, voidaan vuokravakuus palauttaa vuokralaiselle tai muulle vakuuden antaneelle osapuolelle.

Hae asuntoa

Vapautuviin asuntoihin haetaan ensisijaisesti alla olevan asuntohakemuslomakkeemme kautta.

Ladattavat tiedostot

Paperisia asuntohakemuksia saa tarvittaessa toimistoltamme. Voit myös ladata lomakkeen tästä koneellesi doc- tai PDF-muodossa.
Tutustu tietoturvadirektiivin mukaiseen rekisteriselosteeseemme ennen hakemuksen lähettämistä.